via scholenring (< 4 jaar)

Voor het eerst naar de basisschool

Als een kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Sinds enkele jaren zijn bijna alle basisscholen in Amsterdam overgegaan op een stadsbreed gelijk toelatingsbeleid. Dit betekent dat het aanmelden voor de basisschool en het toedelen van de plaatsen op alle deelnemende scholen volgens dezelfde regels gebeurt.

Informatie-ochtend

Er zijn momenteel geen informatieochtenden op school. Wel organiseren wij Google Meets om u op deze manier zo goed mogelijk te informeren over onze school. Stuur een mail naar directie@kleinenicolaas.nl, zodat u van ons de link ontvangt.

Goog meet sessies De kleine Nicolaas schooljaar 2021- 2021

• vrijdag 28 augustus 2020
  • vrijdag 25 september 2020
  • vrijdag 23 oktober 2020
  • maandag 23 november 2020
  • vrijdag 22 januari 2021
  • vrijdag 19 februari 2021
  • vrijdag 12 maart 2021
  • vrijdag 16 april 2021
  • vrijdag 21 mei 2021
  • vrijdag 18 juni 2021

Aanmeldformulier kwijt?

Wanneer u  geen aanmeldformulier heeft, kunt u dit downloaden van de website van de schoolbesturen: bboamsterdam.nl Ook kunt u dit aanmeldformulier op onze school krijgen. Neem in dit geval altijd een adresbewijs mee, zodat wij de adres- en persoonsgegevens van uw kind kunnen controleren.

Een plaats op de basisschool

Aansluitend aan de inleverdatum wordt in maart, juni en november, onder verantwoordelijkheid van de schoolbesturen, een plaatsing van alle aangemelde kinderen geautomatiseerd verricht. Elk kind heeft hierbij onder gelijke omstandigheden een gelijke kans op een plaats. Het doel is kinderen een plek te geven op de hoogst mogelijke school van voorkeur. Als er voldoende plaatsen op een school zijn, worden alle kinderen op de school van aanmelding geplaatst. Bij ruim 75% van de Amsterdamse scholen is dit het geval.

Inschrijven

Als u uw kind  op tijd heeft aangemeld, ontvangt u circa twee weken na de uiterste inleverdatum bericht van de school waar uw kind geplaatst kan worden. Wanneer u van deze (gereserveerde) plaats gebruik wilt maken, moet u dit vóór de in deze brief genoemde datum aan de school kenbaar maken.

Pas nadat u  het inschrijfformulier van uw kind naar de school heeft gestuurd is uw inschrijving definitief en bent u verzekerd van de plaats op de school waar u de brief van heeft ontvangen.

Meer informatie

Voor vragen over het toelatingsbeleid kunt u ook terecht bij de helpdesk van het  BBO (de gezamenlijke schoolbesturen) tel. 020-251 8006 of toelatingsbeleid@bboamsterdam.nl. Op de website van het BBO bboamsterdam.nl vindt u ook meer informatie over o.a. de beschikbare capaciteit en de resultaten van de afgelopen plaatsingen.

PDF BestandVoorkeursformulier 2021-2022.pdf

PDF BestandStarting primary School.pdf