Informatiebeveiliging en Privacy

Privacy statement De kleine Nicolaas

De kleine Nicolaas respecteert de privacy van elke betrokkene bij onze school. Wij waarderen het vertrouwen dat u in ons stelt en zullen er alles aan doen om uw privacy en dat van alle kinderen op onze school te beschermen. ​In deze privacyverklaring leggen wij uit waarom wij bepaalde persoonsgegevens verzamelen en hoe wij uw privacy beschermen.

De kleine Nicolaas, dat onderdeel uitmaakt van de Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens. Wij zijn gevestigd aan de Cornelis Krusemanstraat 10, 1075NL in Amsterdam, en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34285452.

Wij verwerken in verschillende situaties persoonsgegevens. Ons uitgangspunt is dat wij niet meer informatie verwerken dan nodig is. De persoonsgegevens die wij verwerken zijn opgenomen in de uitgebreide privacyverklaring. In de uitgebreide privacyverklaring lichten wij toe welke persoonsgegevens wij verwerken en op welke wijze.

Wij vragen ouders (op het leerlinggegevens formulier) schriftelijk toestemming te geven voor; het verwerken van persoonsgegevens, foto's en werkjes die gemaakt zijn door hun kinderen en/of waar zij zelf
opstaan te publiceren op de schoolwebsite, in nieuwsbrieven, smoelenboek, schoolgids en op Klasbord. Ouders kunnen deze instemming ook weer schriftelijk intrekken.

De directie van de school verzamelt de namen van de ouders die geen toestemming hebben verleend en plaatst deze op een lijst. De werkjes en/of foto’s van deze kinderen worden dan niet gepubliceerd. Bij publicatie van werkjes en/of foto’s worden geen achternamen van de kinderen vermeld. Bij publicatie van informatie zal strikt persoonlijke informatie worden weggelaten. Adresgegevens van hen die bij de school zijn betrokken, zullen niet op internet gepubliceerd worden. Slechts met toestemming van betrokkene wordt nadere informatie gepubliceerd.

Voor aanvang van het nieuwe schooljaar worden alle ouders erop geattendeerd dat de school gebruik maakt van de website en het feit dat daarop, in de nieuwsbrieven en op Klasbord werkstukjes en foto’s van kinderen
worden geplaatst. Hierin staat ook dat ouders hun toestemming schriftelijk kunnen intrekken.

Elke betrokkene kan schriftelijk of via een e-mail bezwaar maken tegen publicatie van informatie en/of foto's. De directie van de school zal deze informatie dan zo snel mogelijk verwijderen.

Heeft u vragen over deze privacyverklaring? Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met de directeur van De kleine Nicolaas: Maartje Korsten, directie@kleinenicolaas.com.

PDF BestandPrivacyreglement OOadA.pdf