Cornelis Krusemanstraat 10
1075 NL, Amsterdam
Nederland

Telefoon: 020 8204438

A tot Z

Kalender

Over onze school

De Kleine Nicolaas is de dependance van de Nicolaas Maesschool in Amsterdam Zuid, onderdeel van de stichting Openbaar Onderwijs Aan De Amstel. Het is een school in opbouw en ontwikkeling. Naast de kernvakken, taal en rekenen nemen de zogenaamde ‘21st century skills’ een steeds belangrijkere plaats in binnen het curriculum van de school. Niet alleen wat leren kinderen maar vooral ook hoe leren kinderen neemt een steeds prominentere rol in binnen ons onderwijs. Op onze school leren de kinderen met veel plezier wat het betekent om deel te nemen in onze moderne maatschappij. Sleutelwoorden zijn hierbij eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, oplossend vermogen en samenwerken

De kinderen zijn volop aan het leren, ontdekken en spelen. Vorig jaar zijn we begonnen met Engels vanaf groep 1/2. Spelenderwijs maken kinderen kennis met de Engelse taal. Ook is de school gestart met het International Primary Curriculum (IPC). IPC is een integraal, thematisch en creatief curriculum voor kinderen van 4-12 jaar gericht op de creatieve- en zaakvakken. Het IPC curriculum geeft ook een internationaal perspectief: het helpt de kinderen verbanden te leggen tussen het geleerde en hoe dit wordt toegepast in Nederland maar ook op andere continenten.

Momenteel zijn er op de Kleine Nicolaas 2 kleutergroepen, een groep 3 en een groep 4. Elk jaar zal er een groep bijkomen totdat de school is uitgegroeid tot een volledige school. De missie van de school is `Op de kleine Nicolaas kun je worden wie je bent'. Persoonlijk ontwikkeling, betekenisvol leren, eigenaarschap van het eigen leren zijn belangrijke pijlers binnen onze school. Dit geldt voor de leerlingen als ook voor de medewerkers.

Ouderraad

Bent u geïnteresseerd in de ouderraad? Neem contact met ons op.

Kalender en openingstijden

schooltijden 

ma, di, don en vrij: 8.45 - 12.15 en 13.00-15.00

woe 8.45-12.45

Vakantierooster 2017-2018


Herfstvakantie20 okt t/m 29 okt vrij 20 okt is studiedag voor team
Kerstvakantie22 dec t/m 7 janvrij 22 dec is studiedag voor team
Voorjaarsvakantie17 feb t/m 4 maartma 19 t/m vrij 23 feb is vrij voor kinderen en werkweek voor team
Goede Vrijdag en Pasen30 ma t/m 2 april
Meivakantie27 april t/m 13 meima 7 t/m vrij 11 mei is vrij voor kinderen en werkweek voor team
Pinksteren21 mei
Junivakantie16 t/m 24 junikinderen vrij en werkweek voor team
Zomervakantie 20 juli t/m 2 september

Pagina 1 van 4. Volgende paginaVolgende pagina
Laatste Pagina.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord