A tot Z

Over onze school

De Kleine Nicolaas is de dependance van de Nicolaas Maesschool in Amsterdam Zuid, onderdeel van de stichting Openbaar Onderwijs Aan De Amstel. Het is een school in opbouw en ontwikkeling. Naast de kernvakken, taal en rekenen nemen de zogenaamde ‘21st century skills’ een steeds belangrijkere plaats in binnen het curriculum van de school. Niet alleen wat leren kinderen maar vooral ook hoe leren kinderen neemt een steeds prominentere rol in binnen ons onderwijs. Op onze school leren de kinderen met veel plezier wat het betekent om deel te nemen in onze moderne maatschappij. Sleutelwoorden zijn hierbij eigen verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, oplossend vermogen en samenwerken

De kinderen zijn volop aan het leren, ontdekken en spelen. Vorig jaar zijn we begonnen met Engels vanaf groep 1/2. Spelenderwijs maken kinderen kennis met de Engelse taal. Ook is de school gestart met het International Primary Curriculum (IPC). IPC is een integraal, thematisch en creatief curriculum voor kinderen van 4-12 jaar gericht op de creatieve- en zaakvakken. Het IPC curriculum geeft ook een internationaal perspectief: het helpt de kinderen verbanden te leggen tussen het geleerde en hoe dit wordt toegepast in Nederland maar ook op andere continenten.

Momenteel zijn er op de Kleine Nicolaas 2 kleutergroepen, een groep 3 en een groep 4. Elk jaar zal er een groep bijkomen totdat de school is uitgegroeid tot een volledige school. De missie van de school is `Op de kleine Nicolaas kun je worden wie je bent'. Persoonlijk ontwikkeling, betekenisvol leren, eigenaarschap van het eigen leren zijn belangrijke pijlers binnen onze school. Dit geldt voor de leerlingen als ook voor de medewerkers.

Bent u geïnteresseerd in de ouderraad? Neem contact met ons op.

Kalender en openingstijden

schooltijden

ma, di, don en vrij: 8.45 - 12.15 en 13.00-15.00

woe 8.45-12.45