De Kleine Nicolaas start weer nieuwe IPC thema’s

Het jaar is weer op geweldige wijze van start gegaan en de gouden weken waarin we samen met de kinderen de afspraken in de klas formuleren, zijn voorbij.

Na een sprankelende Kinderboekenweek waarbij de kinderen in de ochtend hun eigen juf of meester onherkenbaar tegenkwamen in de gang, en daar best van schrokken soms, is het weer tijd voor verfrissende nieuwe thema's.

Nieuwe IPC thema‚Äôs in alle groepen!

In groepen 1-2 gaan we alles leren of het Bos en zijn schatten! Een rijk en betekenisvol thema dat perfect past bij de transitie van het weer. Als startactiviteit hoort daar natuurlijk een wandeling in het Vondelpark bij.

In de groepen 4 en 5 leren ze op dit moment over communicatie, hoe kun je elkaar dingen duidelijk maken, hoe laat je een ander een opdracht uitvoeren met jouw eigen tekst?

Kinderen bedachten hun eigen Leervragen en zochten ook naar alle vormen van communicatie op straat om de school; verkeersborden, affiches, posters? En is een stoplicht ook communicatie?

Bijna op naar Sinterklaas!

• Foto bij De Kleine Nicolaas start weer nieuwe IPC thema’s