Close reading

Vorig schooljaar zijn we op De kleine Nicolaas gestart met close reading. Voor begrijpend luisteren en lezen gebruiken we niet langer een methode maar selecteren we zelf teksten waar we in 3 sessies telkens wat dieper induiken. Herlezen, aantekeningen maken, samenvatten, monitoren, samenwerken, redeneren, discussiëren, en reflecteren zijn belangrijke vaardigheden die hierbij centraal staan.Wie zijn de hoofdpersonages? Wat is de boodschap van de schrijver (die er misschien niet letterlijk in staat)? Zijn de gevoelens in de tekst steeds hetzelfde? Welke tips hebben wij om het hoofdpersonage verder te helpen?

De teksten die we kiezen koppelen we aan onze IPC thema’s behalve tijdens het begin van het schooljaar. Alle (informatieve) verhalen gaan over jezelf zijn, fouten durven maken, omgaan met ruzie etc. De kinderen maken nadien hun eigen moedhoed, poster vol met tips om angsten te overwinnen of klassenregels.

  • Foto bij Close reading
  • Foto bij Close reading

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord