Kleuters doen onderzoek

In 1/2B hebben we onderzoek gedaan naar hoe je water kan meten. Nadat we in de klas samen hadden gemeten hoeveel water we onze plant per week geven, mochten de kinderen zelf aan de slag. In tweetallen  hebben ze gemeten hoeveel bekertjes in een grote buis passen. Daarna was het tijd voor vrije exploratie met de buizen en het water!

• Foto bij Kleuters doen onderzoek

Kilometers lezen in groep 4

Elke dag zijn wij aan het kilometer-lezen. Het aantal gelezen bladzijden staan voor het aantal kilometers. Eén bladzijde telt voor 10 kilometer. Zo vliegen we van Nederland, naar de opa's van Denis in Bulgarije en willen we nog via een bezoek aan Kalina in Australië, naar de familie van Dominic in Suriname! Doel: leesplezier en snel leren lezen.

Elke vrijdag gaan we 'gek-lezen', favoriet bij de kinderen. De leerlingen mogen een gekke leeshouding bedenken en de juf leest ook altijd mee. We hebben al liggend onder tafel gelezen, staand op tafel gelezen en lopend gelezen. Vandaag lazen we 'op de zijkant'.

• Foto bij Kilometers lezen in groep 4

Even voorstellen… Maartje Korsten

Op 3 april is de nieuwe directeur Maartje Korsten begonnen met inwerken op de Kleine Nicolaas. Ze stelt zich voor.

Mijn naam is Maartje Korsten. Samen met mijn vriend en twee kinderen (Siebe 2 jaar en Mijntje 6 maanden) woon ik in Amsterdam.

De afgelopen zeven jaar ben ik werkzaam geweest op De Visserschool in de Baarsjes, eerst als leerkracht en na drie jaar als Intern Begeleider. Als Intern Begeleider was ik verantwoordelijk voor de zorgstructuur van de school. Na zeven jaar en met een rugzak vol kennis en ervaringen was ik toe aan een nieuwe uitdaging. De vacature van directeur op De Kleine Nicolaas was een droom die uit kwam. Ik ben dan ook ontzettend trots dat ik samen met het team en met de ouders mag bouwen aan de verdere ontwikkeling van De Kleine Nicolaas!

Ik heb er heel veel zin in!

Met hartelijke groet,

Maartje Korsten