Wel en wee groep 5

De eerste weken van het nieuwe jaar zijn inmiddels achter de rug. De kinderen uit groep 5 zijn hard aan het leren. Nieuwe categorie├źn en regels met Staal spelling zoals de komma 's meervoud en de centwoorden.

Samen met groep 4 hebben we ons met IPC gestort op het thema "Voedsel". We zijn te gast geweest bij restaurant Day aan de overkant van de school. Daar hebben de kinderen letterlijk een kijkje in de keuken gekregen en mochten ze zelfs hun eigen pizza bakken. De aandachtstafel in de hal groeit wekelijks met nieuwe items, leuk om te zien dat het zo leeft bij de kinderen!

De laatste weken voor de voorjaarsvakantie maken de kinderen de halfjaarlijkse cito-toetsen. Er is de afgelopen tijd veel geleerd en hard geoefend dus de kinderen gaan vol vertrouwen beginnen!

Nieuwe MR stelt zich aan u voor

Iedere school hoort een MR te hebben. Deze bestaat uit personeelsleden en ouders. De MR bespreekt samen met het schoolbestuur onder meer de begroting van de school, de rechten, bevoegdheden en plichten. De MR hoort jaarlijks de begroting en beleidsplannen van het schoolbestuur te ontvangen zodat het op de hoogte is van de hoofdlijnen van het onderwijsbeleid en weet hoe de school ervoor staat.

De nieuwe MR is onlangs gevormd. Zij stellen zich hierbij graag aan u voor.

Meer weten? Over de MR van De Kleine Nicolaas?

Roy Italiaander

Sinds maart 2017 zit onze dochter Leia op De Kleine Nicolaas. Ik ben fulltime vader, waardoor ik ook de tijd heb om op school te kunnen helpen met activiteiten zoals schoolreisjes.

Sinds dit schooljaar mag ik in de eerste MR van De Kleine Nicolaas plaatsnemen. Samen met Brechje en Marieke vormen wij de oudergeleding.

Met alles wat ons te wachten staat als nieuwe school, vind ik het een enorm mooie uitdaging om als ouders samen met Eva, Ottilie, Kuno en natuurlijk Maartje er een prachtige school van te maken.

Brechje Feijen

Mijn naam is Brechje Feijen, ik ben de moeder van Samme (9) en Olivier (6). Sinds de start van de Kleine Nicolaas zijn Martijn en ik verbonden aan deze prachtige school, we hebben de opening van het pand, opening van de speeltuin en het vieren van de 100ste leerling meegemaakt. Ik zit in de MR om de ouders van -en de kinderen zelf te vertegenwoordigen, om zorg voor te dragen dat veranderingen klein en groot goed worden overdacht en voldoende worden getoetst. Daarnaast vind ik het belangrijk dat wij als MR meewerken aan de overgang naar de nieuwe locatie in de toekomst. Ouders en kinderen kunnen mij altijd benaderen met zorgen, vragen en idee├źn!

Marieke van Eenennaam

Marieke is de moeder van Thomas (4 in klas 1b/2b bij juf Eva) en Lauren (3). Samen met David wonen wij met veel plezier in de hoofddorppleinbuurt.

Kuno Rijnhart, leerkracht groep 5

Sinds dit jaar ben ik de leerkracht van groep 5 hier op school. De afgelopen zes jaar heb ik op Montessorischool-Zuid in Hilversum gewerkt. Daar heb ik de laatste drie jaar ook in de MR gezeten. Leuk om mijn opgedane ervaring hier te benutten!

Ottilie Grasveld, leerkracht groep 4

Vanaf januari vorig jaar werk ik in het onderwijs. Eerst was ik leerkracht van groep 3 en dit jaar ben ik meegegaan met mijn klasje naar groep 4. Daarvoor ben ik werkzaam geweest als Eventmanager. Een hele andere branche, maar ik hoop dat ik de ervaringen die ik daar heb opgedaan mee kan nemen in de MR. Voor mij een grote uitdaging waar ik ontzettend veel zin in heb!

Eva Smit, leerkracht groep 1/2a

Sinds maart 2016 ben ik werkzaam op De kleine Nicolaas. Ik werk voor de tweede keer op rij in groep 1/2a. Dit jaar was ik op zoek naar extra uitdaging en naar een manier om nog meer bij te dragen aan de bouw van onze mooie school. Ik ben daarom ook ontzettend blij dat ik dit jaar deel uit mag maken van de eerste MR van De kleine Nicolaas.

Nieuwsflits uit groep 3

In groep 3 oefenen we natuurlijk veel met leren lezen, rekenen en schrijven. En dat is wel even wennen voor de meeste kinderen. Gelukkig is er ook ruimte voor andere activiteiten.

Met IPC wordt het thema Communicatie op verschillende manieren verkend. Als echte Foley kunstenaars hebben de kinderen geluidseffecten bij een animatie gemaakt, een kostuum voor een filmheld (in) ontworpen en ontdekten zij dat je kunt communiceren via een touwtje.

En toen de herfstblaadjes eindelijk van de bomen vielen, zijn we een herfstwandeling gaan maken op de Koeienweide in het Vondelpark waar 3 gidsen ons veel vertelden over de verschillende planten en dieren.

En ondertussen lezen de kinderen al heel wat woordjes! Het zijn kanjers!!!

• Foto bij Nieuwsflits uit groep 3

Pagina 1 van 29. Volgende paginaVolgende pagina