Relaas 14 december 2017

PDF BestandRelaas 14 december 2017.pdf

Relaas 9 november 2017

PDF BestandRelaas 9 november 2017.pdf

Hutten bouwen in het Amsterdamse bos

​Groep 3 en 4 zijn vandaag naar het Amsterdamse bos gegaan. De jaarlijkse herfstwandeling kreeg een ander jasje omdat we met het thema Bouwen bezig zijn. De kinderen hebben met takken hutten gebouwd. In de klas hadden de kinderen al bruggen gebouwd en hierdoor ervaren wat sterke constructies zijn.

Er waren twee begeleiders, Lies en Richard, die het bos op hun duimpje kennen en ons brachten naar een goede plek om hutten te bouwen. Wat een mooie en verschillende hutten werden er gebouwd! Ieder groepje pakte het weer anders aan. Een groepje maakte iedere tak schoon en legde die precies naast een andere tak. Een ander groepje maakte eerst de binnenkant van de hut schoon en zette er een bank in. De ene hut had een vuurplaats, de ander zelfs een wc. In groep 4 waren er touwen van huis meegenomen om zware takken te kunnen verslepen. Paadjes werden er gemaakt tussen de verschillende hutten zodat er een waar huttendorp ontstond.

• Foto bij Hutten bouwen in het Amsterdamse bos

De fruitpauze kon in de hut worden gegeten. Daarna gingen de kinderen een huisje of iets anders maken voor de kabouters. Als verrassing als ze morgen weer in het bos komen. Ze kregen een voorbeeld kabouter mee zodat ze konden meten hoe hoog het huisje moest worden. De kinderen vonden verschillende plekjes in het bos waar ze iets voor de kabouters gingen bouwen. In een holletje van een boom een huisje, een skibaan, een mooie tuin.

• Foto bij Hutten bouwen in het Amsterdamse bos

Pagina 1 van 20. Volgende paginaVolgende pagina