Start kinderboekenweek 2019

  • Foto bij Start kinderboekenweek 2019

​De kinderboekenweek 2019 is gestart! Van 2 oktober tot en met 11 oktober staat het thema Reis mee! centraal.In alle klassen wordt aandacht besteed aan dit thema, ook de IPC thema’s sluiten hierop aan.Daarnaast koppelen wij een schoolbreed- programma aan dit thema, waarbij de discipline letteren en burgerschap door middel van creatieve taalworkshops extra belicht worden. Tijdens deze workshops gaan kinderen in gesprek over; op weg in je eigen stad of in Nederland, een taal die je hoorde of niet kende. Of iets wat je nog nooit had gegeten, of je heel netjes moest gedragen, omdat er andere regels waren dan thuis. Aan het eind van de twee workshops heeft ieder kind een eigen taaltekening gemaakt of een geschreven tekst (vanaf groep 4). De tekeningen en teksten gaan we per klas bundelen tot een boek. Ook hangen we de teksten en tekeningen op, zodat u deze als ouder ook kunt bewonderen! 

Close reading

Vorig schooljaar zijn we op De kleine Nicolaas gestart met close reading. Voor begrijpend luisteren en lezen gebruiken we niet langer een methode maar selecteren we zelf teksten waar we in 3 sessies telkens wat dieper induiken. Herlezen, aantekeningen maken, samenvatten, monitoren, samenwerken, redeneren, discussiëren, en reflecteren zijn belangrijke vaardigheden die hierbij centraal staan.Wie zijn de hoofdpersonages? Wat is de boodschap van de schrijver (die er misschien niet letterlijk in staat)? Zijn de gevoelens in de tekst steeds hetzelfde? Welke tips hebben wij om het hoofdpersonage verder te helpen?

De teksten die we kiezen koppelen we aan onze IPC thema’s behalve tijdens het begin van het schooljaar. Alle (informatieve) verhalen gaan over jezelf zijn, fouten durven maken, omgaan met ruzie etc. De kinderen maken nadien hun eigen moedhoed, poster vol met tips om angsten te overwinnen of klassenregels.

  • Foto bij Close reading
  • Foto bij Close reading

Nieuwsbrief augustus 2019

PDF BestandNieuwsbrief augustus 2019.pdf

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord